Sonoff Basic: Ο οικονομικός αλλά αξιόπιστος WiFi ρελές που μετατρέπει εύκολα σε έξυπνες σχεδόν όλες τις συσκευές του σπιτιού μας | DoSmartHome.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Sonoff Basic: Ο οικονομικός αλλά αξιόπιστος WiFi ρελές που μετατρέπει εύκολα σε έξυπνες σχεδόν όλες τις συσκευές του σπιτιού μας

18:03 | 24/9/20

Sonoff Basic

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν την αγορά του

Αρχικά οι WiFi διακόπτες Sonoff Basic R2 και R3, λειτουργούν μόνο με εναλλασσόμενο ρεύμα, 100 ~ 240V. Παρά το μικρό τους κόστος είναι ικανοί να μετατρέψουν εύκολα σε έξυπνες όσες συσκευές έχουν
απαίτηση ρεύματος μέχρι και 2200 Watt και 10 Amber, όπως αναφέρθηκα και στο προηγούμενο άρθρο.

Οι τρόποι που μπορούμε να τους ελέγχουμε είναι είτε μέσω του φυσικού κουμπιού που βρίσκεται στο επάνω μέρος είτε μέσω κινητού.

Πως μπορώ να μάθω την απαίτηση ρεύματος μιας συσκευής

Οι συσκευές στο πίσω ή στο κάτω μέρος τους αναφέρουν τα μέγιστα Watt που ενδέχεται να τραβήξουν κατά την λειτουργία τους.

Ποιες είναι οι διάφορες μεταξύ Sonoff Βasic R2 και R3



Οι ουσιαστικές διάφορες μεταξύ τους είναι ότι ο R3 έχει διαφορετικό design και DIY mode, το οποίο δίνει την δυνατότητα να περάσουμε άλλο λογισμικό μέσω WiFi σε αντίθεση με τον R2 που χρειάζεται να συνδεθεί ενσύρματα μέσω ειδικού USB (ESP8266 Flasher and Programmer) σε έναν υπολογιστή. Προσωπικά θα πρότεινα το R3. Μπορείτε να βρείτε εδώ Sonoff Basic R3 και εδώ Sonoff Basic R2.

Εγκαθιστώντας διαφορετικό λογισμικό θα έχουμε έναν διακόπτη που θα ελέγχεται μέσω του τοπικού δικτύου του σπιτιού μας και θα διασφαλίσει στο μέγιστο την ιδιωτικότητά μας, επίσης θα έχουμε την δυνατότητα να τον συνδέσουμε στο ανοιχτού κώδικα λογισμικό αυτοματισμών, το Home Assistant για να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά έξυπνο σπίτι. Θα γράψω για αυτό αναλυτικότερα σε κάποιο άλλο άρθρο.

Δυνατότητα λήψης ραδιοσυχνότητας RF

Εκδόσεις με δυνατότητα λήψης ραδιοσυχνότητας RF (Radio Frequency), έχουν και οι δυο διακόπτες.

Sonoff Basic RFR3 board
Sonoff Basic RFR3 (Κυκλωμένο σημείο, κεραία λήψης RF)

Αν θέλετε να τοποθετήσετε έναν σε μη προσβάσιμο σημείο όπως για παράδειγμα εντός γυψοσανίδας για να ελέγχετε σποτάκια, τότε θα χρειαστείτε μια τέτοια έκδοση και τον αντίστοιχο Sonoff RF button switch (πομπό), ο οποίος τροφοδοτείται με μπαταρία, για να μπορείτε να ανοιγοκλείνετε τον WiFi διακόπτη πατώντας ένα κουμπί.

Sonoff RF button switch
Sonoff RF buttons (πομποί)

Μπορείτε να βρείτε εδώ Sonoff Basic RFR3, εδώ Sonoff Basic RFR2 και εδώ RF πομπούς.

Στο επόμενο άρθρο θα δούμε βήμα-βήμα την εγκατάσταση σε μια συσκευή για αυτό μείνετε συντονισμένοι!
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top